TV-programserien ”En resa för livet” är en dokumentärserie i fyra avsnitt där fyra av Sveriges största artister i samarbete med SOS barnbyar åker och besöker ett av världens fattigaste områden – huvudstaden Dhaka i Bangladesh. Artisterna är Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen. En resa för livet sänds i Sjuan med start ikväll kl. 21:00 söndag 18 januari och säsongsstarten visar på ett mycket tydligt sätt att barnarbete är ett stort problem i Bangladesh.

Bland annat får vi följa Danny och Marit på ett besök i ett fabriksområde där de träffar barn som arbetar i fabrikerna under väldigt tuffa förhållanden. Man ställer sig frågan hur barnens framtid ser ut? Timo och Linda tar oss istället med när de följer några barn till förskolan och skolan och här kanske hoppet ter sig lite annorlunda? Dokumentärserien ”En resa för livet” är samtidigt ett för oss TV-tittare ett engagerande program som syftar till omtanke och hjälp till behövande fattiga. Alla intäkter går direkt till SOS Barnbyar. Du kan stödja arbetet mot barnfattigdom och förändra livet för barn på flera sätt. Bland annat kan du bidra genom att bli Byfadder, Barnfadder eller SOS Vän på SOS Barnbyar, läs mer på SOS Barnbyar om hur du kan hjälpa till!

En resa för livet